|
Ana Sayfaya Dönmek için tıklayın
Yöneticiye
Bildir
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Admin Site Admin
|
Tarih: Pts Ekm 08, 2007 07:42 Mesaj konusu: REFERANDUM FİYASKOSU (Add Kadıköy Bşk.Batur İLTER'in yazısı) |
|
|
REFERANDUM FİYASKOSU
Ekim’in yirmibirindeki referandum nerede olacak hala anlayamadım. Kapılarda oylama başlamasına karşın kimse ilgilenmediğine göre herhalde başka bir ülkede olacak gibi gözüküyor!!! Zaten Cumhurbaşkanını halk seçsin masalının arkasında mecliste grubu bulunan partilerin vesayetinin bulunduğu paketin tek başına bir anlam ifade etmediği ortadadır. Dolayısıyla, ister misiniz bunun yanına Renksiz (!) Anayasa referandumu ve yerel seçimler alınarak yeni bir hediye paketi oluşturulsun! Ortada kroke durumda boksör gibi dolaşan muhalefet partileri artık bu duruma nasıl uyum sağlarlar onu da bilemiyorum doğrusu! Herhalde, Atatürk Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırma operasyonunun bu kadar çabuk yaşama geçeceğini tahmin edememiş olacaklar, halbuki alıştıra alıştıra gelmesi daha güzel oluyordu! Geçenlerde Baykal, gençlerin Cumhuriyet düşmanı cemaatlerini eline terk edilmemesini isteyerek yurt sorununa acil çözüm bulunmasını istemiş, gerçekten günaydın demezler mi adama? Okulların açılmasına 15 gün kala demeç vereceksin, o zaman sormazlar mı, senin bu konudaki parti çalışman, politikan nedir? C.H.P. li yerel yönetimlerde konuyla ilgili uyguladığınız strateji, yurt ve burs politikası nedir ve hangi noktadadır? Ne yanıt vereceksiniz merak ediyorum doğrusu!!!
Öte yandan Tarık Akan’ ın “Dönek” diye tanımladığı Ertuğrul Günay, yeni bir inciler demeti sunarak savunduğu renksiz anayasanın aslında C.H.P. programında olduğunu ve Baykal’ın bunun gerisine düştüğünü ifade etmiş. C.H.P. deki yönetim anlayışının birçok şeyin gerisinde olduğu ve bugünkü somut durumdan büyük ölçüde sorumlu olduğu hepimizce kabul edilmektedir. Ayrıca bu anlayış, örgütü yazboz tahtasına çevirerek, hiçbir kural tanımadan yaptığı uygulamalarla dağınıklığın temel nedenidir. Son olarak, yalnızca muhalif oldukları için seslerini yükselten Uşak ve Balıkesir’in görevden alınması demokrasi anlayışlarının iktidar partisinden farklı olmadığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla yalnız bu nedenle bile C.H.P. programının ve siyasi çizgisinin çok gerisindedirler. Peki, o zaman siz DÖNEK olarak bu konunun neresindesiniz? Geçenlerde Ruhi Su ve Sıdıka Su’ nun cenaze törenlerine katılan bu arkadaşımız oraya da yakışmadığını ve katılımının kabul edilmesine üzülmekle birlikte yakınlarının nezaketine bağladığımı belirtmeden geçemeyeceğim.
Gelelim yine referanduma, YSK başkanı Muammer Aydın bu sefer iyice çuvallamıştır. Referanduma katılımla ilgili yasalarda herhangi bir koşul olmadığını belirterek, ya yasaları bilmediğini göstermiş ya da bilinçli olarak katılmasanız da olur demiştir. Oysa Anayasa’nın 175.inci maddesi’nin son fıkrası açıkça “Halk oylamasına, milletvekili genel ve ara seçimlerine ve mahalli genel seçimlere iştiraki temin için, kanunla para cezası dahil her türlü tedbir alınır” demektedir. Bu da net bir biçimde YSK’ nın görevini yerine getirmediği anlamına gelmektedir. Dolayısıyla gerek 22 Temmuz seçimlerinde gerekse referandum aşamasındaki tutumu ve uygulamalarıyla YSK başkanına güven kalmamıştır. Doğrusu istifa etmesidir. Aksi taktirde yapacakları seçim ya da referandum oylamalarının halk nezdinde meşru olması mümkün olmayacaktır. Yüksek seçim kurulunun 22 Temmuz yöntemleriyle yapacağı hiçbir oylamanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Yapılan referandumun da tek başına hiçbir anlam içermeyeceği ortadadır. O nedenle, hem YSK’ nın kendine çeki düzen vererek, şeffaf olmayı benimsemesini sağlamak, hem de referandum sonrası sergilenecek yeni oyuna dur demek için, referandumu boykot edilmesini en doğru yol olarak görüyorum. Bunun için partileri beklemeye de gerek yok, diye düşünüyorum. Halk bunu kendi yapabilir, yeter ki halktan yana olan odaklar bunu seslendirsinler. Sonuç olarak;
1- Ben bu anlamsız referanduma katılmıyorum.
2- 22 Temmuzda sınıfta kalan yüksek seçim kurulunun, kendisini şeffaf dolayısıyla güvenilir bir noktaya taşımadığı sürece yaptığı hiçbir seçim ya da referandumu kendi açımdan kabul etmiyorum.
3- Yeni bir Anayasa yapalım tartışmasını, tavukları kümese sokalım sonra biz ne yapacağımızı biliriz operasyonu olarak görüyorum. Söz konusu tartışmaya katılmanın bile, siyasi iktidara kan vermek olduğunu düşünüyorum. Özetle bu Meclis’in yeni baştan Anayasa yapmak gibi bir görevi olmadığını ve seçim öncesinde böyle bir vaatle seçim meydanlarına çıkmadığını bildiğimize göre, bu ani kararın, hazır gündeme gelmişken Atatürk Cumhuriyetini yok etme planı olduğunu görüyorum. Ancak Türkiye’de hiçbir gücün bunu yapmasına olanak tanımayacağımızı da buradan haykırmak istiyorum.
Not:
Referanduma katılmama tavrı Yüksek seçim kuruluna da bir tavırdır. Ancak o anlamda bir sonuç ifade edecektir. Aksi taktirde geçerli oyların % 50 den fazlası referandum sonucunu belirleyeceği için hayır kullanmakta bir seçenekte olabilir.
Batur İLTER _________________ Atatürkçü Düşünce Derneği Soma Şubesi
Forum Kuralları
Etkinliklerimiz
Yönetim Kurulumuz
Bültenlerimiz |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|